top of page

PVC (vinyl) vloer

PVC vloeren zijn een type vloerbedekking die de laatste jaren enorm in opkomst is en niet voor niets! Dit product is al jaren een hit in de projectmarkt, wordt gelegd in druk belopen ruimtes zoals winkels en kantoren. De reden hiervoor is erg simpel, het product behoeft weinig onderhoud, is slijtvast, kent een prettig loopgeluid en ziet er "echt" uit.

Een PVC vloer is in vele soorten, maten, kleuren, kwaliteiten en ook in verschillende systemen verkrijgbaar. (Click PVC, PVC op een "drager" en glue down, oftewel geplakt aan de ondervloer) Zo zijn er korte stroken, extra brede en extra lange stroken waarmee een mooie visgraat PVC vloer gelegd kan worden. Maar ook een tegelmotief is zeker mogelijk met een PVC vloer. Mflor heeft zelfs tegels van bijna 1 bij 1 meter. Deze zijn strak tegen elkaar aan te leggen of rondom te voorzien van een mooie voeg. Iets dat het "tegeleffect" extra benadrukt.

 

Wat is het verschil tussen een click en een glue down pvc vloer?

Eigenlijk zegt de naam het al, de ene PVC vloer wordt d.m.v. een clickverbinding en ondervloer gelegd en de andere wordt verlijmd aan de ondergrond. Het grootste verschil zit hem in de voorbereiding van de ondergrond en de mogelijkheden qua legvormen.

 

Bij een glue down PVC vloer moet de ondergrond geëgaliseerd worden d.m.v. egaline of met (Jumpax)platen. Iedere oneffenheid zal immers doortekenen door de 2- 2,5mm dikke strook. Qua legvormen zijn we bij een click PVC vloer gebonden aan het clicksysteem. Bij een glue down variant kunnen we wat speelser te werk gaan, door de vloer in een ander motief te leggen. Denk daarbij aan een zwarte bies rondom of een visgraatmotief om de uistraling van een parketvloer te evenaren.

 

Wilt u weten welke variant er bij uw situatie past, wat de kosten zijn, of gewoon algemeen advies? Vraag dan informatie aan via het contactformulier of komt u langs in onze showroom in Leersum. Wij hebben voor onze PVC-collectie een aparte ruimte ingericht en hebben uiteraard grote stalen aanwezig zodat u op uw gemak en onder het genot van een kop koffie of lekker wijntje uw keuze kunt maken.

bottom of page