Laminaat

Laminaat is in Nederland nog steeds nummer 1 in vloerbedekking en niet voor niets. Waar er in de beginjaren van laminaat 2 kleurtjes verkrijgbaar waren, beuken en kersen, kunt u het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is er. Of u nu op zoek bent naar een mooi tegellaminaat, een eiken vloer, met of zonder V-groef, met of zonder reliëf het is er. Vorstelijk Wonen te Leersum heeft dan ook een bijzonder groot assortiment laminaatvloeren en biedt met alle A-merken onder 1 dak voor ieder wat wils.

Maar wat is laminaat nu eigenlijk? Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen. De onderkant van het laminaat, de zogeheten backing met daarop de plank waar de clickverbinding in gefreesd zit is veelal gemaakt van HDF (High Density Fiberboard) Vervolgens wordt dit paneel voorzien van een decorpapier. Dit bepaalt uiteindelijk de kleur en de uitstraling van het laminaat. De toplaag is in de meeste gevallen vervaardigd van melamine, een soort kunsthars. Deze panelen worden onder hoge druk en warmte geperst. Hoe langer deze geperst worden des te slijtvaster het laminaat zal zijn.

Dit is uiteindelijk dan ook bepalend voor de kwaliteit en de prijs. Naast de kwaliteit van de toplaag is ook bepalend voor de prijs; de clickverbinding, stabiliteit/ formaat van de plank, de merknaam en de gebruikte foto (veel of weinig herhaling van planken). Uiteindelijk zijn er bij het kiezen van een nieuwe vloer twee vragen die spelen. Wat vindt u mooi en voor welke ruimte is het bedoeld? Een woonkamer zal uiteindelijk een andere kwaliteit vereisen dan een zolder waar de was hangt te drogen. Op onze website gaat u van alles vinden behalve prijzen, niet omdat we daar geheimzinnig over doen, maar omdat een nieuwe vloer een product op maat is. Uiteindelijk is het een investering voor de komende jaren en is de keuze niet alleen afhankelijk van de prijs van het laminaat, maar ook welke plintafwerking u wenst en wat voor ondervloer vraagt uw situatie? Vloerverwarming, een houten ondergrond, onderburen etc. Allemaal zaken waarmee rekening gehouden moet worden.

Komt u gerust eens langs of neem contact met ons op voor een advies en offerte op maat!